top of page
ORGANIZATORUL

   Asociația Sportiva Montana Banat, cu sediul în Glimboca, strada Principala, nr. 264, județul Caras-Severin, organizație non-profit, neguvernamentală, fără scop lucrativ sau comercial și fără angajați.

EVENIMENTUL

    Scorilo Sky Race este o manifestare sportivă pentru amatori și profesioniști cu scopul promovării alergării montane în Poiana Marului Caras-Severin, România, utilizând poteci turistice marcate din Munții Tarcu.

    Putine locuri din lume se masoara, in frumusete si mister cu tara lui Scorilo. De aici, de pe colinele nord-vestice ale Muntilor Tarcu, din Poiana Marului si Valea Bistrei, si-a inceput Scorilo opera de reunificare a statului dac. Un tinut care, conform traditiei populare, s-a dezvoltat sub influenta vechiului Kogaionon, muntele sacru al dacilor, identificat a fi varful Gugu din Muntii Godeanu.

    In tara lui Scorilo, ce se suprapune, in buna parte, peste tara gugulanilor, arata istoria Romanilor, spiritul de demintate si de libertate a lui Scorilo si al fiului sau, regele-erou al Dacie, Decebal(87-1-6), a dainuit mereu. 

 

Competiția este compusă din patru curse: 

 • Tarcu Maraton                      

 • Muntele Mic Semimaraton   

 • Cros-ul La Mesteceni

 • Crosul Poiana Marului

 • Drumetie         

 • Kids Race Family Run.         

 • Kids Race                             

Kids Race Family Run 900 m.

Categorii de varsta

0-5 ani (fete / băieți)

6-8 ani (fete / băieți)

 

Kids Race 4 km

9   -  11 ani (fete / băieți)

12 -  14 ani (fete / băieți)

 

Traseul este alcătuit preponderend din poteci turistice marcate ca atare, poteci ale localnicilor, drumuri forestiere și drumuri publice asfaltate, și va fi semnalizat de către organizatori cu benzi de marcaj și/sau săgeți de direcționare. 

Informațiile referitoare la traseul Scorilo Sky Race, la amplasarea punctelor de control, hidratare și alimentare, track-ul GPS în format .gpx, profilul de altitudine se vor regăsi pe site-ul asociației: https://scoriloskyrace.ro

 

Locația evenimentului este în Poiana Marului, județul Caras-Severin – pe platoul Pine Hill.

Traseele sunt de dificultate medie pentru acest tip de competiție, astfel ca pentru sportivii antrenați și experimentați în competițiile de alergare montană nu prezintă dificultăți sau riscuri speciale sau neobișnuite în condiții de vreme bună. Datorita specificului competiției, riscurile traseelor trebuie bine cunoscute și în niciodată subestimate

 

CONDIȚIILE DE PARTICIPARE

Scorilo Sky Race se adresează atât sportivilor profesioniști cât și amatori majori și prin excepție  minorilor cu capacitate de exercițiu restrânsă – doar cu acordul părinților, antrenați pentru acest tip de efort, clinic sănătoși, cu experiență, echipați corespunzător conform prezentului regulament, și cu bune cunoștințe de orientare în teren atât în condiții normale cât și în condiții de vizibilitate redusă – cu și/sau fără hartă sau prin orice mijloc tehnic de orientare -, în vederea parcurgerii unui traseu montan în condiții de siguranță.

Participanții au obligația de a cunoaște regulamentul Scorilo Sky Race, semnând astfel în cunoștință de cauză declarația de participare pe răspunderea proprie la competiție și de a participa la ședința tehnică pentru a-și însuși toate informațiile transmise de organizator referitoare la cursă.

Concurenții trebuie să dea dovadă de fair-play, să înțeleagă și să accepte faptul că oricâte măsuri de siguranță ar lua organizatorul, nu sunt și nu pot fi acoperite toate riscurile ce rezultă din natura competiției, mediul și condițiile în care se desfășoară aceasta.

Este interzisă participarea persoanelor aflate în stare de ebrietate, în convalescență, sub influența substanțelor psihotrope sau stupefiante și inapte din punct de vedere medical, inclusiv graviditate.

 

AUTONOMIA/ALIMENTAȚIA ȘI HIDRATAREA

Participanții Scorilo Sky Race trebuie să își cunoască bine limitele fizice și mentale în concordanță cu distanța și dificultatea traseelor de concurs, să își dozeze efortul astfel încât să parcurgă traseul ales prin forțele proprii în timpul limită propus de organizator.

Participanții la Scorilo Sky Race sunt responsabili pentru asigurarea alimentației și hidratării pe tot parcursul competiţiei, iar punctele de alimentare și hidratare puse la dispozitie de organizator vor avea o gamă limitată cantitativ de alimente și lichide pentru hidratare, și nu vor asigura necesarul personalizat pentru fiecare concurent. Alimentarea concurenților la punctele de alimentare se face pe proprie răspundere, aceștia având responsabilitatea alegerii naturii, cantității și frecvenței alimentării și hidratării.

Pentru participarea la Scorilo Sky Race, fiecare participant este responsabil pentru evaluarea propriei condiții fizice și sănătăți, asumându-și astfel întreaga responsabilitate în cazul cunoașterii și nedeclarării unor condiții medicale preexistente care ar duce la interzicerea dreptului de a participa la competiție în condiții de siguranță, în legătură cu integritatea fizică și/sau viața, atât pentru propria persoană cât și a celorlalți participanți.

 

Pe traseul vor exista Puncte de control (PC), alimentare (PA) și hidratare (PH), după cum urmează:

 

CROS

Km 6 – 1. PA+PC+PH
 

Sky Race

1. Cursa Tarcu Maraton :

 • Km 8 PC,PH,PA

 • Km 18 PC, PH, PA

 • Km 24 PH

 • Km 26 PC,PH,PA

 • Km 32 PC,PH,PA

 • Km 40 PC,PH,PA

2. Cursa Muntele Mic, 1100 diferența pozitiva de nivel.

 • Km 8 PH, PA

 • Km 11 PC,PH

 • Km 18 PC, PH, PA

3. Cursa Cros,  600 diferența pozitiva de nivel.

 

Concurenții au obligatia de a trece prin toate punctele de control. În caz contrar vor fi descalificați.

 

ÎNSCRIEREA

Inscrierea la Scorilo Sky Race se face exclusiv online pe pagina: 

https://scoriloskyrace.ro

 

 

Contribuția de participare:

Cursa copiilor:

 

Dupa data de 28.08.2024 nu o sa mai putem accepta înscrierea cu kit de participare.

Contribuția de participare este utilizată integral pentru acoperirea cheltuielilor cu festivitatea de premiere, organizarea zonei de start/finish, a punctelor de alimentare/hidratare, a materialelor promoționale, medaliilor și trofeelor, a kit-urilor de start, precum și a igienizării, reparării și reabilitării zonelor de desfășurare a evenimentelor.

 

Anularea înregistrării se anunță prin email la contact@scoriloskyrace.ro

Până la data de 30.05.2024, taxa se returnează în cuantum de 50%. După această dată taxa nu se returnează existând următoarele variante:

- ridicarea kitului de participare cu o copie a cărții de identitate de către altă persoană.

- transferul înscrierii către un alt participant. Înscrierea poate fi transferată altei persoane trimițând un e-mail, confirmarea scrisă pe e-mail din partea organizatorilor reprezintă validarea noului înscris.

 

În cazul retragerii din cursă taxa de participare nu va fi înapoiată.

   

PREMIEREA

CROS

Open masculin – primele 3 locuri » premii în bani si produse

Open feminin – primele 3 locuri » premii în bani si produse

 

Sky race
Tarcu Maraton

Open masculin – primele 3 locuri » premii în bani si produse

Open feminin – primele 3 locuri – premii în bani si produse

Muntele Mic

Open masculin – primele 3 locuri » premii în bani si produse

Open feminin – primele 3 locuri – premii în bani si produse

SIGURANȚA

Traseele curselor din cadrul Scorilo Sky Race nu sunt amenajate și protejate suplimentar de către organizator, de aceea există riscul unor accidentări și/sau deces datorită unor pericole obișnuite în astfel de activități. Acestea includ, dar nu se rezumă la: coliziuni cu vehicule, trăsnete, grindină, ninsoare, ceață, furtuni, viituri, atacuri de animale sălbatice și/sau domestice, mușcături de insecte și/sau reptile, căderi de pietre, stânci, copaci, alunecări de teren, căderi, alunecări, fracturi, entorse sau luxații, epuizare fizică, hipoglicemie, agravarea unor probleme medicale preexistente (necunoscute sau nedeclarate de către participanți), răni, degerături, deshidratare, etc.

Toţi participanţii trebuie să aibă în vedere că pericolele care pot apărea sau se pot produce pe parcursul evenimentului pot fi diverse şi diferite faţă de cele enumerate anterior, cu titlu de exemplu.

 

Organizatorul nu poate prezenta în întregime toate riscurile și pericolele pe care competiţia le-ar putea implica având în vedere tipul, cadrul natural şi sălbatic în care ea se desfăşoară, precum şi particularităţile fiecărui concurent. Din acest motiv, organizatorii nu îşi asumă responsabilitatea pentru maniera de aducere la cunoştinţa participanţilor a potenţialelor pericole sau riscuri.

 

În cazul în care vreun concurent nu va putea continua deplasarea sau se va deplasa prea lent pentru a termina competiția în condiții de siguranță, acesta va contacta cel mai apropiat punct de control, unde organizatorul și/sau formațiunea de Salvamont va decide modalitatea de evacuare sau retragere, în funcție de condiția fizică și/sau psihică a acestuia.

 

În cazul de: accidentare, hipotermie, epuizare, hipoglicemie, sau a altor condiții medicale care nu vor mai permite deplasarea, concurentul va informa cât mai rapid, atât ceilalți participanți aflați în imediata apropiere, cât și voluntarii, organizatorul sau serviciul Salvamont la numerele imprimate pe numărul de concurs, sau chiar 112, după caz.

 

Pe parcursul concursului circulația rutieră pe porțiunile de drum deschise traficului rutier nu va fi restricționată, de asemenea pe traseele concursului se pot întâlni turiști și/sau animale. Participanţii au obligaţia de a respecta regulile de conduită în trafic impuse de lege pe porțiunile deschise traficului rutier.

 

Organizatorul nu poate garanta securitatea deplină a participanților în cadrul de desfășurare a competitiei, respectiv Munții Tarcu, aceștia concurând independent în calitate de sportivi autonomi, antrenați și experimentați pentru acest tip de activități cu respectarea prezentului regulament. 

Măsurile de siguranță luate de organizator pentru intervenția rapidă în zone montane greu accesibile au fost luate prin implicarea serviciului de Salvamont, iar pe trasee voluntarii din punctele de control vor asigura evacuarea de urgență cu autoturismele personale și/sau apelarea serviciului de ambulanță cel mai apropiat la numărul 112.

 

Va exista un punct de prim ajutor în Saua Scheiului, unde se va asigura serviciu medical de specialitate în caz de nevoie.

 

Alergătorii sunt responsabili pentru participarea la cursă, organizatorul nu își asumă niciun fel de obligație în cazul în care un concurent se accidentează, decedează și/sau apar alte consecințe din cauza participării la această competiție.

 

Scorilo Sky Race este organizat în strânsă colaborare cu Serviciul Public Județean Salvamont Caras-Severin. Pe trasee vor fi prezenți reprezentați ai Serviciului Public Salvamont al județului Caras-Severin care au rolul de a identifica și interveni în eventuale situații care pot pune în pericol siguranța concurenților. Concurenții au obligația de a se supune direct și fără contestație oricăror recomandări sau decizii ale acestora, cu riscul eliminării din competiție.

Recomandări suplimentare vor fi făcute la ședința tehnică.

 

ECHIPAMENTUL

Echipament obligatoriu:

 1. batoane energizante și/sau geluri energizante

 2. bidon de apă minim 500 ml

 3. foiță de ploaie și vânt

 

 

Echipament recomandat:

1.     bețe de trekking

2.     șapcă/bentiță/buff

3.     track pe ceas/telefon

 

 

Echipamentul obligatoriu poate fi suplimentat de organizatori la sedința tehnică cu alte elemente din lista de echipament recomandat în funcție de starea vremii.

 

Echipamentul va fi verificat la start și aleatoriu pe parcursul cursei și la finish. Lipsă unuia sau a mai multor obiecte din echipamentul obligatoriu duce la descalificare.

 

În funcție de condițiile meteo și/sau evenimente neprevăzute, pot apărea schimbări care vor fi anunțate de organizatori.

În cazul apariției schimbărilor în prezentul program acestea vor fi anunțate de organizatori în timp util pe toate canalele de comunicare: e-mail, pagina de facebook, site-ul competiției.

 

 

FOTOGRAFII, FILMĂRI ȘI MATERIALE PROMOȚIONALE

Înainte, în timpul și după concurs se pot face fotografii și materiale video cu concurenții și/sau spectatorii evenimentului. Prin înscrierea și participarea la Scorilo Sky Race aceștia acceptă implicit că materialele pot fi folosite de către organizatori în realizarea de clipuri, colaje, cover-uri și/sau alte produse publicitare pentru promovarea concursului și a Munților Tarcu.

De asemenea, dacă vreun participant dorește să fie eliminat din materialele foto/video publicate pe rețelele sociale (facebook/instagram/site), va trebui să facă o solicitare scrisă către organizatori cu identificarea fotografiilor și a în care apare și care solicită să fie eliminate. 

DESCALIFICARE

În cazul în care vreun concurent nu va putea continua deplasarea sau se va deplasa prea lent pentru a termina competiția în condiții de siguranță, acesta va contacta cel mai apropiat punct de control, unde organizatorul și/sau formațiunea de Salvamont va decide modalitatea de evacuare sau retragere, în funcție de condiția fizică și/sau psihică a acestuia.

 

În cazul de: accidentare, hipotermie, epuizare, hipoglicemie, sau a altor condiții medicale care nu vor mai permite deplasarea, concurentul va informa cât mai rapid, atât ceilalți participanți aflați în imediata apropiere, cât și voluntarii, organizatorul sau serviciul Salvamont la numerele imprimate pe numărul de concurs, sau chiar 112, după caz.

 

Organizatorii își rezervă dreptul de a descalifica orice participant dacă nu respectă acest regulament sau într-una din următoarele situații:

·       pierderea sau modificarea numărului de concurs;

·       nerespectarea traseului;

·       utilizarea unui mijloc de transport în timpul cursei;

·       părăsirea echipamentului pe traseu;

·       aruncarea gunoiului pe traseu, ambalajele utilizate pot fi lăsate la punctele de control sau la punctele de alimentare;

·       neacordarea de ajutor unui alt concurent aflat în dificultate;

·       lipsă de respect față de ceilalți concurenți, organizatori, voluntari;

·       însoțirea concurenților de către spectatori/suporteri și ajutorul de orice fel din exterior excepție făcând punctele de alimentare de unde participanții pot primi alimente și băuturi energizante de la suporteri și spectatori;

·       depășirea timpului limită anunțat în prealabil de organizatori.

 

 

ANULARE CURSĂ

 

Organizatorii își rezervă dreptul de a modifica traseele în orice moment, modificările de trasee vor fi anunțate în prealabil.

Organizatorii își rezervă dreptul de a anula/amâna cursa în cazuri excepționale cu condiția ca toți participanții să fie anunțați în prealabil.

În cazul unor condiții meteorologice nefavorabile sau/și alte condiții speciale organizatorii își rezervă dreptul de a opri cursa.

În caz de forță majoră, prin aceasta înțelegem orice evenimente care ar putea influența buna desfășurare a evenimentului cum ar fi: dezastre naturale, inundații majore, sau evenimente politice majore care îi determină pe organizatori să anuleze competiția, taxa de participare nu va fi returnată, se va stabili altă dată pentru desfășurarea competiției.

Image by Markus Spiske
Implica-te: Get Involved
bottom of page