top of page
two.jpg
Index-50K.png
  • Facebook
  • Instagram

Tarcu Maraton 

tarcump.png

Descriere traseu:

“Tarcu Maraton”  incepe cu o coborare scurta pe sosea de 400 m, dupa care intra pe sosea circa 1,6 km pana la camping Scorila. De aici incepe in stanga o urcare sustinuta prin padure pe poteca turistica marcata cu dunga albastra. Trecem pe langa Pietrele Scorilei, un ansamblu de stanci impozante, numele traganduse de la o legenda frumoasa legata de comorile dacilor. Traseul duce in apropiere de varful Muntele Mic unde avem 10 km, +1.100 m si un punct de hidratare si alimentare. De aici incepem coborarea de 5 km, -500 m pana in Saua Jigoriei de unde luam traseul de legatura dunga galbena. Urmeaza o coborare aspra de -250 m pe aproximativ 1,8 km pana la un drum forestier. De aici avem pana la intersectia cu traseul cruce rosie 1 km in coborare usoara. In acest punct avem punct de hidratare, alimentare si control. 

Partea a doua a cursei de maraton, greul de abia cum incepe dupa prima parte de incalzire J. Urmeaza o urcare de 3,5 km pe drum forestier, abrupt pana in dreptul cabanei Dunca cu circa +700 m. Aici avem punct de hidradatre pentru urcarea de inca 3,5 km +500, pana pe varfurile Brusturu si Caleanu. Este o urcare sustinuta prin poteca prin jnepenis si apoi in apropiere de Brusturu pe lespezi de piatra care necesita putina atentie. Urcarea pe varful Caleanu ne solicita putin fizic dar si atentia datorita pasajului mai expus dar scurt. Pe varful Caleanu (2.199 m altitudine – cel mai inalt punct din traseu) avem si punct de hidratare, alimentare si control. Urmeaza o portiune de 7 km alpini alergabili ce strabat Plaiul Mare, Saua Suculetului si Saua Scheiul, cu o urcare scurta catre varful Matania. Varful Matania nu il urcam, ci trecem usor pe sub el, traversam un parau(aici avem punct de hidratare), trecem pe langa lacul cu momai de iarba si de aici sa te tii ca ai doar de alergat… sa te tina picioarele pe urmatorii 8 km pana in Buza Nedeii(ultimul punct de hidratare din traseu) si apoi inca 6 km prin padure pana la finish.

Finalul il avem la locul de unde am si plecat in cursa la Pine Hill, bineinteles dupa o scurta urcare de +50 m. In total strangem circa 45 km +2.653 m.

altProfile.png
bottom of page